Αναζήτηση

 
  Είσοδος Μελών
Αριθμός Μητρώου

Συνθηματικό
 
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής;
  e_Ενημερωτικό Δελτίο

epy.gr/httpdocs/e_ED/newsletter_11_10.pdf
epy.gr/httpdocs/e_ED/newsletter_11_10.pdf
   Νέα της ΕΠΥ - Οι θέσεις της ΕΠΥ
Χαιρετισμός του Προέδρου της ΕΠΥ στην ημερίδα Green ICT 2010
Kυρίες και Kύριοι,
Η ΕΠΥ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του e-TEEνα διοργανώσει για 2η χρονιά μια ημερίδα γι' αυτόν τον άγνωστο (σε εισαγωγικά) για την Ελλάδα:
Τις Πράσινες Τεχνολογίες στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες.
Η συμβολή των επιστημόνων Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην συνεχή ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου αλλά και της επιστημονικής κοινότητας για θέματα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και της επικαιρότητας, είναι και καθήκον και υποχρέωση.
Το έργο του e-TEE με σειρά επιστημονικών και ενημερωτικών ημερίδων και όχι μόνο δικαιώνει την ίδρυση του.
Η ΕΠΥ όπως και η ΕΜηΠΕΕ συμμετέχει από τον Δεκέμβριο του 2008 στο e-TEE μετά από μια μακρά περίοδο συζητήσεων για κοινή έκφραση των Επιστημόνων Πληροφορικής & Επικοινωνιών.
Αυτό που σήμερα γίνεται ad hoc και de facto πρέπει σύντομα να γίνει και de jure.
Η ανυπαρξία ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ των επιστημόνων Πληροφορικής & Επικοινωνιών σε σημαντικές επιτροπές - κέντρα αποφάσεων παραμένει ένα έλλειμμα που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004 και δυστυχώς δεν διορθώθηκε, ούτε τώρα.
Όταν τα γεγονότα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα κάνουν την Πληροφορική και γενικότερα τις Νέες Τεχνολογίες σχεδόν τον μοναδικό δρόμο εξόδου από την κρίση μέσα από την καινοτομία και τις «πράσινες» μορφές της, είναι τουλάχιστον άστοχο οι επιστήμονες Πληροφορικής και Επικοινωνιών να οδηγούνται στην εξέδρα σε ρόλο θεατή. Η κρίση, για εμάς, πρέπει να γίνει το εφαλτήριο ανάπτυξης και αιτία στροφής σε άλλα μονοπάτια, λίγο διαφορετικά από τα πεπατημένα, ένα τέτοιο μονοπάτι είναι και αυτό που συζητάμε σήμερα σε αυτή την ημερίδα.
Όταν η συστράτευση όλων των δυνάμεων είναι το ζητούμενο αυτές τις ώρες, τότε το να οδηγείς την ατμομηχανή της Καινοτομίας και άρα της Ανάπτυξης σε παροπλισμό, σημαίνει ότι τα λόγια δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις και πρέπει άρα άμεσα να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.
Κυρίες και κύριοι δεν θα πω περισσότερα, γιατί κάποια στιγμή πρέπει και στη Χώρα μας να μην εξαντλούμαστε συζητώντας τα αυτονόητα, ΤΩΡΑ είναι η χρυσή ευκαιρία μας για να κάνουμε την υπέρβαση, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακουστούν οι θέσεις των Επιστημόνων Πληροφορικής & Επικοινωνιών εάν πράγματι θέλουμε την Ανάπτυξη.
Θα κλείσω λοιπόν τον χαιρετισμό μου ευχόμενος επιτυχία στην ημερίδα με γόνιμα συμπεράσματα και να δηλώσω ότι η ΕΠΥ θα είναι παρούσα στις εξελίξεις με γόνιμες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες όπως κάνει 33 χρόνια τώρα.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Νέα της ΕΠΥ - Οι θέσεις της ΕΠΥ
 
Επιλογές

 Εκτύπωση της σελίδας Εκτύπωση της σελίδας

 
Συσχετιζόμενες ενότητες

Νέα της ΕΠΥ - Οι θέσεις της ΕΠΥ


© ΕΠΥ - Σπύρου Τρικούπη 20, 10683 Αθήνα
Τηλ: 215 5051398 E-mail: epy (at) epy (dot) gr

Υλοποίηση και φιλοξενία AD HOC Ε.Π.Ε. Στατιστικά WebStats.gr
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. Licence GPL.