Ψήφισμα συμπαράστασης στον Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη

Νοέ 19 2023
administrator

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΠΥ) πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέφανος Γκρίτζαλης, μέλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, κλήθηκε ως ύποπτος για την τέλεση του αδικήματος «της διαρροής ευαίσθητων κρατικών μυστικών».

Ο Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης έχει υπηρετήσει την ΕΠΥ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποτελεί εξαιρετική περίπτωση Πανεπιστημιακού Δασκάλου και έχει υπηρετήσει σε ακαδημαϊκές και διοικητικές θέσεις με αφοσίωση, προσωπικό και ακαδημαϊκό ήθος, συνέπεια, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ως επιστήμονας έχει παραγάγει πλούσιο έργο με ευρύτατη διεθνή αναγνώριση και επιρροή. Περιλαμβάνεται στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο της Κυβερνοασφάλειας και των Τεχνολογιών Προστασίας της Ιδιωτικότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΥ επιθυμεί να εκφράσει την υποστήριξη και συμπαράστασή του στο διακεκριμένο συνάδελφο και στο έργο που ευσυνείδητα επιτελεί.